Çeşitli Kinoa (Quinoa) Yemekleri

Andlarda yaz aylarında kinoanın körpe yaprakları ıspanak gibi pişirilerek tüketilir ancak mutfağa giren asıl ürün, kinoanın taneleri.

Kinoanın çorbası, bulamacı, pilavı yapılır, öğütülerek ekmeği yapılabiliyor.

Pilav için bir ölçü kinoaya iki ölçü su kullanılıyor. Kinoa (Quinoa) taneleri 14-18 dakika kısık ateşte demlendikten sonra kinoa pilavı için ideal kıvam olan "al dente" denilen "dişe gelir" hale ulaşıyorlar.

Kinoanın (Quinoa) kuskusa benzer işlenmiş taneleri pişirilip öylece yenebildiği gibi, buğday ya da mısır unu ile karıştırılarak makarnası da yapılıyor. Batılı aşçılar kinoayı dolmalarda da kullanmışlar.

Mercimek köftesi gibi köfteleri yapılıyor (yumurta, kaba pirinç, taze soğan, havuç ve çeşitli sebze rendeleri ve acı biber dahil çeşitli baharatlar ekliyorlar), kısır gibi salatalarda kullanılıyor.

Son olarak; kahvaltı gevreği şekline getirilen işlenmiş kinoa sütle ve kuru yemişlerle karıştırılarak kahvaltıda da tüketilir.

Kinoalı yemek tarifleri için tıklayınız.

YEMEK TARİFLERİ
Kinoalı Burger

Üye İşlemleri
Üye İşlemleri
 
 
 
 
     
 
Bu site Kaleydoskop Dijital Ajans tarafından hazırlandı.